SLA

Stereolitografi (SLA) Teknik

SLA är en banbrytande additiv tillverknings teknologi som förvandlar digitala designkoncept till fysiska objekt med enastående precision och detaljrikedom.

Låt oss ta en närmare titt på hur SLA 3D-skrivare fungerar och upptäck magin bakom denna fascinerande process.

I kärnan av SLA-tekniken ligger en sofistikerad process som bygger upp objekt lager för lager genom att använda en fotopolymerisk vätska. (Vätska som härdar av UV-ljus)

Hur fungerar en SLA printer?

  1. Digital design: Processen börjar med skapandet av en digital 3D-modell med hjälp av datorstödd design (CAD)-programvara. Denna modell fungerar som en virtuell ritning för det önskade objektet.

  2. Stödjande strukturer och stödmaterial: För att stödja delikata eller överhängande delar av designen, kan skrivaren skapa stödstrukturer som senare avlägsnas efter utskrift. Dessa stödmaterial skapas automatiskt av slicingsprogramvaran baserat på designen.

  3. Ljushärdning av lager: I en behållare fylld med fotopolymerisk vätska sänks en plattform ner. En UV-laser eller LCD skärm (mSLA)  belyser sedan ytan av vätskan, Där lasern träffar vätskan härdar den och bildar ett fast lager.

  4. Upprepa och bygg lager: Efter att ett lager har härdats stiger plattformen uppåt och ett nytt lager av vätska släpps ner över det härdade lagret. Processen upprepas tills hela objektet har skrivits ut lager för lager.
    En fördel med SLA 3d printer vs FDM teknik är att modellens lager knappt syns och det går att printa väldigt fina detaljer. Vi har lyckats skapa detaljer på under 0.5mm

  5. Efterbehandling: Efter att utskriften är klar måste den tvättas för att avlägsna överflödig vätska så kallad Resin , samt ta bort stödmaterial. I sista skedet behöver sedan det fysiska objektet härdas i UV-ljus. du kan med fördel använda en så kallad Wash & Cure rengörings station. 

SLA 3D-utskrift erbjuder enastående detaljrikedom och kvalitét, vilket gör den idealisk för tillverkning av högkvalitativa prototyper, smycken, tandproteser och andra detaljerade komponenter. Tekniken är även mycket populär vid skapande av miniatyrer för spel som dungeons and dragons m.m

Utforska potentialen med SLA 3D-utskrift och låt din kreativitet blomstra med vår avancerade teknik och expertis. Oavsett om du är en designer, ingenjör, konstnär eller tillverkare, kan SLA 3D-utskrift öppna upp en värld av möjligheter för din nästa projekt. inom SLA finns olika tekniker som exempelvis DLP SLA printer , mSLA med LCD skärm osv.

det finn flertal olika sla printer material , bland de vanligaste är standard resin , water washable resin och ABS-Like resin. Det finns även fler sla printing resin

Kontakta oss idag för att lära dig mer om hur SLA 3D-utskrift kan förändra din tillverkningsprocess!" Köp din SLA printer hos oss eller kontakta oss för att använda vår expertis med SLA utskrifts service