3Dlac-Fästmedel

3Dlac - Får 3D-modeller att sitta kvar!

Hur 3D-utskrifter med 3Dlac-lim kan revolutionera arbetsflödet vid 3D-utskrifter

3D-utskrifter med 3Dlac-lim på bygg plattformen har potentialen att revolutionera arbetsflödet vid 3D-utskrifter.Använd 3Dlacs senaste formula och få dina modeller att sitta kvar på byggytan under hela utskriften, undvik samtidigt att slösa tid och pengar på material som blir förstört när modellen lossnar från plattformen. 

Hur använder jag 3D-Lac?

3Dlac-limmet appliceras på en byggyta innan ett 3D-utskriftsjobb påbörjas, vilket gör att ett jämnt och konsekvent material skikt kan skrivas ut. Det hjälper dig att undvika så kallad "warping" och att ökar vidhäftningen markant under 3D-utskriftens första lager. Det hjälper dessutom till att minska skevhet på undersidan av modellen, vilket resulterar i en modell av bättre kvalitet.

3Dlac användas framförallt i digitala tillverkningsprocesser som även kallas för additiv tillverkning, vilket möjliggör snabbare produktions cykler och mer effektiv användning av 3D-skrivarna Med 3Dlac-lim är möjligheterna oändliga, skriv ut komplexa strukturer idag!

Steg för steg guide:

 1. Rengör vid behov bygg plattformen (med exempelvis alkohol)
 2. Skaka 3Dlac innan användning
 3. 3Dlac stick -Vänd behållaren upp och ner och tryck applikatorn mot bygg plattformen tills vätskan kommer ut / 3Dlac 400ml / 3Dlac plus har sprut munstycke för enkel applicering.
 4. Applicera ett jämnt lager över ytan du din utskrift kommer att fästas på
 5. Efter utskrift, vänta tills bygg plattformen har svalnat under 30ºC och ta sedan bort den. Sitter det hårt kan du exempelvis ställa in plattformen och modellen i kylen så släpper det mycket lätt


 3Dlac - Sprayflaska - Sprut fäst medel

3Dlac bed adhesive för 3d printer3Dlac pro fästmedel för 3dskrivare
                              Nya 3Dlac- Stick,  stryks på byggytan.
3Dlac Stick fästmedel för 3D-skrivare


 

Vilka typer av byggytor och material fungerar 3Dlac med?

3Dlac klarar temperaturer på upp till 100C, därav passar det bra för utskrifter med 3D filament som PLA, PETG, ABS, PCTG, TPU m.m.

Exempel på byggytor med 3Dlac:
- PEI/metall/Räfflade byggytor. 3Dlac Pro 100ml och 3Dlac 400Ml har ett sprut munstycke som gör det mycket enkelt att applicera fäst medlet. Passar perfekt på ex Prusa I3 MK3S , siderwinder x2, creality 3d maskiner med fler
- Glasbyggplattformar, Alla 3Dlac produkter fungerar perfekt. Med fördel kan 3Dlac stick användas på dessa underlag.
- Buildtak , Ger extra vidhäftning
- Flexibla byggplattor Har du några övriga frågor eller funderingar så tveka inte att höra av dig till oss!

Tillbaka till blogg
 • Apple Pay
 • Google Pay
 • Klarna
 • Maestro
 • Mastercard
 • Shop Pay
 • Union Pay
 • Visa